Wilt u in aanmerking komen voor een pup van een van mijn honden?

Lees deze pagina dan even goed door zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

 

Mijn pups worden zorgvuldig gefokt en groeien liefdevol op in de woonkamer, krijgen hoogwaardige voeding, zindelijkheidstraining en best mogelijke zorg. Van de nieuwe baasjes verwacht ik net zo'n liefdevol thuis waar tijd en ruimte is om voor een hond te zorgen.

Weet waar u aan begint en verdiep u niet alleen in het ras, maar ook in het trainen en opvoeden van een herderpup.

Ben ik geschikt?

Waar moet ik als nieuwe eigenaar aan voldoen?

- Tijd
- Raskennis (Ervaring is geen pré, maar verdiep u in het ras voor u eraan begint)
- Financiële middelen
- Bereid zijn om meerdere keren langs te komen
- U staat open voor de nieuwste inzichten op het gebied van voeding, training en gedrag
- U bent in het bezit van een dosis liefde, geduld en humor



Tijd, tijd en nog eens tijd.

De belangrijkste factor voor mij, is dat u voldoende tijd heeft om uw hond aandacht te geven. Werkt u (beiden) fulltime / 5 dagen per week, waardoor de hond straks standaard elke dag minstens 8 uur achter elkaar alleen thuis zit? Dan kun u beter voor een ander huisdier kijken.

Raskennis
Naast de liefde voor dit prachtige ras, is het ook belangrijk hier voldoende kennis over te hebben genomen. Waar is een herdershond eigenlijk oorspronkelijk voor gefokt? Met welke raseigenschappen zal ik als eigenaar te maken krijgen?

Enkele ras eigenschappen:
Weet dat een herder zal blaffen als er bezoek aan de deur komt. Dat een herder je het liefst de hele dag achter na wilt lopen. Dat herders niet persé graag met andere honden spelen. Ze houden zich liever met hun baasje bezig. Naar vreemden kan een herder wat terughoudend zijn. Ook bezit een herder naast het waken, een jachtinstinct. Het is een hond met een dubbele vacht wat dus extra verzorging nodig heeft, maar ook flink kan verharen, meerdere periodes per jaar. Een herder heeft een grote drive om zn baas te willen pleasen. Ze zijn leergierig en dus makkelijk te trainen. Ze houden van apporteren, speuren en actieve wandelingen.

Durf vragen te stellen
Ik vind het heel belangrijk dat mensen mij veel vragen durven te stellen. Door de jaren heen heb ik aardig wat kennis en ervaring opgebouwd, dus mocht je interesse hebben in een pup, maak hier dan gebruik van. Ik zal tevens een hoop informatie bundelen en mee geven in een info mapje zodat alles nog eens rustig thuis na gelezen kan worden. Je hoeft dus niet al een ervaren hondenbaas te zijn. Iedereen kan het leren. Als je er maar wel voor open staat en bereid bent om te leren.

Wees geduldig en neem alle tijd.
Het diertje is nog niet 'af' als u het mee naar huis krijgt. Het zal zich nog vol op moeten ontwikkelen. Lichamelijk én geestelijk. Wist u dat een pup ook last kan hebben van wagenziekte? Hun balans en coördinatie is nog niet voldoende ontwikkeld. Het is verstandig om een pup even geen eten te geven voor een autorit. De pup zal nog regelmatig kunnen struikelen over zn eigen pootjes. Gelukkig kunnen pups een hoop hebben, maar kijk wel uit dat je ze niet overbelast.
Puppy's ontdekken de wereld met hun mond door overal op te bijten. Hun gebitje is scherp, maar ook heel gevoelig. Ook hun zicht, hoor en reukvermogen zijn nog niet 'af'. Geef een pup de tijd en ruimte om deze zintuigen goed onder de knie te krijgen.

Onderschat het opvoeden van een herderpup niet!
Een pup opvoeden vraagt veel tijd en geduld. Zorg dat u of een ander gezinslid, de eerste 4 weken volledig thuis is, verlof op neemt of dat er altijd een oppas aanwezig kan zijn als u even weg bent. Een hond is een roedeldier en de pup is nog níet gewend om alleen te zijn. Dit moet heel rustig worden opgebouwd. Maar het vertrouwen en de band met U als eigenaar is essentieel. U kunt de pup de eerste weken écht niet te veel verwennen, dus laat de pup lekker veel bij u zijn en laat het niet de eerste week al alleen achter in een bench.
Veel oefeningen hebben gewoon tijd nodig dus blijf dit gewoon herhalen en geef de pup een vast ritme zodat het sneller gewend zal zijn aan zn nieuwe leefsituatie.

Heeft u voldoende financiële middelen om de zorg te dragen?
Naast de aanschaf kost het onderhouden van een hond nog best aardig wat geld. Mochten er onverwachte kosten bij komen, is dat niet voor iedereen makkelijk op te hoesten. Het kan dus raadzaam zijn om een huisdierverzekering af te sluiten voor uw hond. Dit is het voordeligste wanneer u de pup direct verzekerd wanneer u hem op komt halen.

Bezoek.

Ik verwacht dat u meermaals op bezoek komt om kennis te maken met ons en uw nieuwe huisgenoot. Daarnaast organiseer ik ook een informatiemiddag voor alle toekomstige baasjes (rond de leeftijd van 6 a 7 weken) en zal ik daarna 'terugkomdagen' organiseren om ervaringen uit te wisselen en de mogelijkheid tot gezamelijk titeren/vaccineren in te plannen. Het is natuurlijk geen verplichting maar wel erg wenselijk dat u hierbij aanwezig kunt zijn.


Ik zal altijd beschikbaar blijven om te helpen of adviseren, dus schroom niet om al je vragen eens bij mij neer te leggen.

Kosten.

Een hond kost een gemiddelde eigenaar tussen de 120 & 150 euro per maand. Wanneer je ook nog graag sportief bent of een wekelijkse activiteit zoals speuren erbij doet, kunnen de 

De vraagprijs voor een Zwitserse herder pup varieert gemiddeld tussen de 1200,- en 1800,- euro bij erkende fokkers. Dat is geen lullig bedrag, maar die kosten komen ergens vandaan.
Een goede fokker investeert een hoop geld in zijn honden. In alle voorbereidingen, gezondheidstesten, shows, kwalitatieve voeding en al het materiaal wat er nog bij komt kijken...

Een pup voor minder dan 1000 euro zul je niet snel vinden bij een fokker die op een verantwoorde manier fokt en het beste voor al haar pups gunt.

AANMELDEN

Ik heb alles gelezen en heb erg veel interesse in een pup!

Mail dan het volgende:

Uw naam,
telefoonnummer,
adres gegevens,
Omschrijving, (wat doet u in het dagelijks leven, heeft u meer huisdieren, wat is uw plan met de hond te gaan doen, etc)
Heeft u eventueel een duidelijke voorkeur voor reu of teef? Of lang of korthaar? Geeft dit dan ook even aan.

Dit mailt u naar devrolijkewitteherder@gmail.com

U komt dan in mijn pupmailing lijst te staan waarin ik iedereen op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen. Ook ontvangt u van mij een uitnodiging voor een kennismaking. Pas na de bevalling en een tweede bezoek wordt besloten of u ook daad werkelijk in aanmerking komt voor één van de geboren pups. 
Deze manier zorgt ervoor dat ik er zeker van ben dat de pups de beste baasjes zullen krijgen die echt gemotiveerd zijn en een bewuste keuze maken. Vindt u dit te veel moeite? Zoek dan gerust een andere fokker uit.
Als het van beide kanten klikt, mag u bij het puppy bezoek zelf uw voorkeur aangeven. Ik werk niet met volgorde op de wachtlijst 1e, 2e, 3e keus. Iedereen heeft net zo veel kans op dat ene leuke pupje. Mocht ik ergens niet achter staan, dan zult u dit altijd direct te horen krijgen. U geeft dus zelf aan bij welke pup(s) u een goed gevoel heeft. Het wordt ten slotte uw maatje voor de komende 10 tot 15 jaar.