Nestverwachting

Zou u graag in aanmerking willen komen voor een pup? Hieronder vindt u de nestplanning terug.

Zwitserse Witte herder pups

Diva is op 13 januari weer volledig nagekeken bij dierenkliniek Putten. Ook haar heupen, rug en ellebogen zijn weer opnieuw op de foto gezet en blijken nog steeds helemaal in perfecte conditie! 

Eind maart en 2 april is Diva gedekt en op 30 april hadden we een echo. Op deze echo waren helaas maar twee vruchtjes te zien. De kans is groot dat ze maar een klein nestje zal krijgen.

PS. Aanmelden voor deze combinatie heeft geen zin. De lijst van geïnteresseerden is VOL!

Outcross

2 opties.. De eerste optie is om Zora te kruisen met Boris. De tweede optie is om te kiezen voor de Zwitserse witte herder reu Rastus. 

In het geval van Boris verwacht ik allemaal (wolfs/sable) gekleurde pups. In het geval met Rastus verwacht ik 50% gekleurde pups en 50% kans op witte pups.

Outcross "Working Shepherd"


De pups krijgen een afstammingsbewijs mee van Stichting FGH. Ze worden dus netjes geregistreerd dmv DNA en zullen vrij zijn van de erfelijke afwijkingen DM en MDR1. Erfelijke gebreken zoals HD en ED zijn nooit 100% uit te sluiten, maar beide ouders zijn hier op getest en goed bevonden.

Hoe zit het precies met hun stamboom?
Hun stamboom wordt dus uitgegeven door de Stichting FGH waarmee hun afstamming dus geregistreerd staat en te herleiden is. Dit maakt het mogelijk om op een verantwoorde manier te fokken.

Fokbegeleiding
Mocht u ervoor open staan om in de toekomst zelf een nestje te fokken, dan kunt u uiteraard op mijn hulp rekenen. Maar ook vanuit de stichting FGH is fokbegeleiding mogelijk. Deze begeleiding is natuurlijk vooral fijn wanneer je een teefje aanschaft en zelf een nestje thuis laat opgroeien. Voor het fokken met een reu is het wat minder intensief, maar wel erg leuk en waardevol. Meer weten? Vragen staat altijd vrij!

Wilt u zich inschrijven voor een outcross pup uit bovenstaande combinatie?
Stuur dan uw persoonsgegevens per e-mail naar arenda_evers@hotmail.com
Vermeld hierbij uw motivatie en wat u de pup te bieden heeft!

 

Eerdere nestaankondigingen :

Nest Yora 07-04-2021

Nest 28 November 2019

Ons eerste outcross nestje, kerst 2018

Kerst 2017, Zwitserse witte herder pups

Wat mag u van mij verwachten?

Aller eerst maak ik graag vooraf kennis met de potentiële nieuwe eigenaren. Ik stop al mijn aandacht en liefde in het groot brengen van de pups. Ik ben geen beroepsmatige fokker, maar wil graag enkele nestjes op een verantwoordelijke manier groot brengen. Dat de pups een goede toekomst tegemoet zullen gaan is voor mij het aller belangrijkste. Ik zal daarom ook een vragenlijst met u doornemen zodat ik een idee krijg van waar de pup straks terecht komt, maar ook zodat ik weet wat uw verwachtingen zijn van uw nieuwe huisgenoot. Sowieso doe ik nooit beloftes vooraf en bepaal ik helemaal zelf óf en wie (welke) pup toegewezen krijgt. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met ieders voorkeur. Maar dat er een goede match is tussen pup en zn toekomstige baasje is voor mij gewoon erg belangrijk.

Socialisatie
Ik vind een goede socialisatie erg belangrijk. De pups zullen hier in de huiskamer opgroeien. De werpkist komt in een afgezet stuk van de woonkamer te staan en naar mate de pups ouder worden zal ik hun speelruimte vergroten. Tijdens het opgroeien zullen de pups wennen aan huiselijke geluiden, stofzuiger, televisie, pratende mensen, muziekinstrumenten etc. Mocht het weer het toelaten dan zullen de pups ook snel de tuin mogen verkennen. Daarnaast zullen er ook enkele tripjes van huis gemaakt worden zodra ze gecontroleerd zijn door de dierenarts. In kleine groepjes zodat we elke pup goed kunnen begeleiden en zij met positieve ervaringen straks de wereld verder mogen verkennen met hun eigen baasje.

Voeding
Zodra ze oud genoeg zijn zullen ze hier, na de melkpap, zowel vers vlees als brokjes leren eten. Dit is altijd een mooi tafereel om te zien, dus kom zeker eens langs tijdens voertijd. Sowieso zijn de nieuwe baasjes altijd welkom om langs te komen om ook die eerste weken van dichtbij mee te kunnen maken.
Elke dag zal ik een verslag doen op de FaceBook pagina van het nestje en ik probeer ook de website up-to-date te houden.


Kosten

De vraagprijs voor een pup is 1200 Euro. Echter komt hier nog 250,- servicekosten bovenop voor alle informatie die u van mij per mail, telefoon en tijdens het bezoek zult krijgen. Hierdoor is de prijs in totaal 1450,00 euro. Wat kunt u voor deze vraagprijs allemaal verwachten?  
Naast een gezonde pup? Denk aan:

- Puppy trainingsboek
- een éxtra controle titertest
- een swabtest + embark DNA profiel
- uitgebreid puppypakket, (speeltjes, passend tuig, snackpakket)
- de puppyinformatiemiddag (Uitgebreide presentatie, koffie/thee wat lekkers, leesmap met alle info nog eens zwart op wit)
- Een online puppycursus. U krijgt wekelijks trainingvideo's per e-mail toe gestuurd (serie van 10 lessen)

Daarnaast kunt u altijd bij mij terecht met vragen of voor trainingstips voor uw hond. Ook op latere leeftijd.


Geen garanties
Ik produceer geen producten, maar fok levende dieren dus kan geen garantie geven dat ze nooit wat zullen mankeren. Ik doe mijn uiterste best om een gezonde, stabiele hond klaar te stomen voor zijn toekomst, maar ook een gezond dier kan zijn pootje breken of besmet raken met een virus zodra het zijn nest heeft verlaten. Vooraf worden alle pups gecontroleerd door een dierenarts en bijzonderheden worden aan elk toekomstig baasje mede gedeeld. Ik zal u altijd proberen met raad en daad bij te staan als er toch iets mis gaat en mocht het zo zijn dat de pup door privé omstandigheden niet bij u kan blijven, dan mag de pup hier altijd terug komen of kijken we samen naar een andere oplossing. Maar ik denk graag met u mee in het belang van de pup. Ik ben iemand die handelt in goed vertrouwen en ben niet op uw geld uit, dus blijft u alstublieft in overleg zodat we het belang van de pup voorop kunnen blijven stellen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb