Nieuws & Overige info

Op deze pagina probeer ik jullie op de hoogte te houden van alle nieuwtjes omtrent mijn honden, show en sportresultaten, fok- en onze toekomstplannen.

 

Pups van Yora zijn vertrokken

Zaterdag 5 juni was de puppy informatie middag waar alle baasjes en toekomstige baasjes van dit jaar aanwezig waren. Ook zijn alle pups mee gegaan met hun nieuwe familie. Behalve Abuh, die logeert bij Alida en mag nog even lekker wat extra tijd met z'n moeder door brengen.

Pups van Diva zijn geboren

De pups van Diva zijn geboren. Bekijk de puppy pagina voor de laatste updates over haar jongen...

Een positieve wending..

Omdat de echo bij Diva geen duidelijk beeld gaf van levende embryo's besloot ik om 10 dagen later nog een echo te laten maken. Hopelijk konden we dan wel teken van leven vinden en zou ik iets meer duidelijkheid krijgen of het er inderdaad maar een of twee zouden zijn. 
Maar tot onze verbazing zagen we al snel 3 hele duidelijke hartjes en twijfelde de dierenarts of er niet toch nog meer 'verstopt' zat. Een 4e of 5e pup wilde ze dus nog niet uitsluiten. Een groot nest wordt het sowieso niet, maar het feit dat er sowieso 3 hartjes gezien zijn, vergroot de kans op een natuurlijke bevalling enorm! Laten we duimen dat nu alles goed gaat en er straks 3 of 4 gezonde pups geboren mogen worden!?

Verdeling pups Yora

Inmiddels hebben alle aanstaande baasjes een update per e-mail ontvangen en is ook bekend welke pup waar gaat wonen. Dat was nog geen makkelijke klus, maar ik hoop dat iedereen blij is met de eindkeuze. Op 5 juni zal de puppy infomiddag plaats vinden en dat is ook het moment dat de pups mee mogen verhuizen met hun nieuwe gezin. 2 pups blijven nog ietsjes langer, dus Yora is niet op eens al haar kleintjes kwijt maar kan nog even "afkicken' met pupje Roze en Groen.

Echo Diva... Tegenvaller

Het mooiste scenario had geweest dat haar buik vol kloppende hartjes zat... Maar ze gaf niet echt veel tekenen waaruit ik haar dracht kon opmaken, dus mijn twijfels waren enorm. En opeens, later dan gedacht, werd ze toch misselijk... Zou het dan toch?? Is de innesteling dan zo laat? Nog steeds geen donker roze tepels te zien...

Wellicht hebben we toch niet het goede dekmoment gepakt. Er zijn na lang zoeken toch twee vruchtjes in haar buik waar genomen, waren het niet dat deze twee wel erg klein zijn en we niet echt een duidelijke hartslag hebben kunnen vaststellen.

Als deze twee pups al gezond volgroeien in haar buik, is het nog maar de vraag of ze op een natuurlijke manier kan bevallen. (Zie haar eerste nest)... Dat was een spoedkeizersnede waarbij we één van de twee pups zijn verloren... Daarnaast brengt een keizersnede heel wat risico met zich mee, medische kosten, hersteltijd.. komt de melk straks wel voldoende opgang?... Ik zit vol vragen, maar vooral angst. Ik hoop dat dit maar goed gaat. Laat het dan alsjeblieft in twee gezonde pupjes resulteren zonder al die bijkomende ingrepen.

"Was ze maar leeg gebleven"...

Pups van Yora en Lad zijn geboren

Voor meer informatie, kijk even op de nestpagina van Yora....

Diva en Rastus hebben een date gehad

Inmiddels heeft ook Diva een date gehad en zoals het er nu naar uit ziet zal ze begin juni haar nestje krijgen. Aanmelden voor een pup uit deze combinatie is niet meer mogelijk.

Diva is loops geworden

18-3

Diva is loops geworden. Ik was er al bang voor en had al aangegeven dat ik vermoedde dat ze eerder loops zou worden dit keer. Ik baal hier wel een beetje van want dat betekend dat de nestjes elkaar zullen overlappen.

Diva is nu 6,5 jaar. Als ik nog een half jaar zou wachten dan is ze ruim 7 jaar. Een leeftijd waarvan ik vind dat het dan gewoon mooi is geweest en je een dier niet moet belasten met een dracht... Dit is dus eigenlijk mijn laatste "kans". Het betekend alleen wel dat ik het heel erg druk ga krijgen in de eerste weken van juni.

 

Yora 36 dagen drachtig.

Yora is drachtig!!!     5-3-21

Vanmorgen hadden we een drachtecho in de dierenkliniek Putten. Goed nieuws! Er waren zeker 7 vruchtjes te tellen.. (kunnen er meer zijn) Ze waren nog wat aan de kleine kant dus vermoedelijk is ze pas na de tweede dekking bevrucht. Haar pups kunnen we dus rond 10/12april verwachten.

Nogmaals, er zullen voorlopig geen pups meer beschikbaar zijn. De lijst van geïnteresseerden zit echt al meer dan vol... Wilt u toch graag een pup uit mijn kennel? Ga er dan vanuit dat het nog minstens een jaar zal duren.

 

Geboorte zoon Aaron

Op vrijdag 19 februari ben ik bevallen van een prachtige en gezonde zoon "Aaron". Zowel Aaron als ik maken het heel goed en hebben een hele fijne kraamweek gehad.

 

Drachtecho vrijdag 5 maart

Vrijdagochtend op 5 maart zal er een drachtecho plaats vinden om hopelijk een positieve dracht van Yora te kunnen bevestigen. Onwijs spannend dus!

Aanmelden voor een pup is zinloos

Wegens de enorme vraag naar pups, zijn bij mij de wachtlijsten al vol (zowel het nest van Yora als van Diva). Ik zal u dus helaas moeten doorverwijzen naar een andere fokker want de kans op een pup uit mijn kennel, wanneer u zich nu pas aanmeld, is gewoon erg klein.

 

Met Yora zelf gaat het goed. Volgens haar gastouder heeft ze non-stop honger. Laten we duimen dat dat een goed voorteken is. ;) 

Yora & Lad zijn op date geweest

Afgelopen zaterdag en maandag heeft Yora een bezoekje aan Lad gebracht. Dit was op dag 14 en dag 16 van haar loopsheid,  volgens de dierenarts zou ze op dag 14 al zo'n stijging hebben van het progesteron dat ná maandag nogmaals dekken niet zinvol zou zijn. Dus we hebben het nu bij de zaterdag en maandag gelaten en kunnen niet anders dan afwachten op de echo begin maart. Ik ben onwijs benieuwd of het allemaal gelukt is. Yora deed het super en ik verwacht dat ze een fantastische moeder zal zijn voor haar kleintjes straks.

Nieuws update 2-2-2021

Vandaag zit Yora op dag 10 en heb ik besloten dat ik haar donderdag (dag 12) zal ophalen en meteen laat testen op progesteronwaarden. Mocht deze al een lichte stijging laten zien, dan rijden we meteen door naar Lad. Eigenlijk verwacht ik dat niet, maar ik neem liever het zekere voor het onzekere aangezien mijn eigen bevalling ook zo maar eens eerder kan zijn.. Zaad kan een aantal dagen in de baarmoeder overleven dus ook al zou de eisprong pas later zijn, er bestaat dan nog steeds een kans dat er bevruchting plaats vindt.

Is het echt nog een te lage waarden? Dan rijden we zaterdag of zondag pas naar Lad toe. Ik ben toch wel van plan om hem 3x te bezoeken en de dagen wat te spreiden om zo de kans op bevruchting te vergroten.

Ook met Diva gaat alles heel goed. Ze loopt niet meer kreupel en zit goed in haar vel. Als Yora hier verblijft zullen er ongetwijfeld weer een hoop foto's door mij gemaakt worden. Blijf daarvoor vooral mijn FaceBook pagina's in de gaten houden.

Yora Paídi Tou Lupa   x   Elorah Sapphire Lad

Op 24 januari is Yora haar loopsheid begonnen! Alle mensen op de interesse lijst hebben een update per e-mail ontvangen!

Diva - Update

Op woensdag 13 januari is Diva in de dierenkliniek Putten weer volledig na gekeken en röntgenologisch getest op haar gewrichten. Omdat ze afgelopen weekend kreupel liep wilde ik haar meteen volledig na laten kijken om erachter te komen waar die kreupelheid nu precies vandaan komt. Haar heupen, rug en ellebogen zagen er nog altijd perfect uit. Geen oneffenheden, geen tekenen van slijtage of spondylose. Wat dat betreft dus goed nieuws! Haar kreupelheid betreft echt een lullige blessure en zit in haar kniebanden. Wel onwijs vervelend en het betekend wel dat we hier nu extra voorzichtig mee om moeten gaan. Voortaan helaas niet meer achter een bal aan rennen en onverwachte of zware inspanningen van haar vragen.
We gaan ons nu dus op een goed herstel richten en hopen dat we de omliggende spieren wat sterker kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door rechtlijnige stukken te rennen naast de fiets, of door middel van zwemmen. 

Zéér spannende week...

11-01-2021
Op dit moment is Yora nog niet loops, maar kan dit echt elk moment gebeuren. Vanaf dat moment kunnen alle mensen op de wachtlijst een mail verwachten met de 'planning' want dan kunnen we echt beginnen met aftellen!

Diva loopt helaas sinds dit weekend kreupel op haar achterpoot. Het lijkt erop dat ze zich verstapt heeft dus hopelijk hersteld het snel met voldoende rust. maar deze blessure heeft er wel voor gezorgd dat ik haar geplande medische onderzoek vervroegd heb. Komende woensdag 13 januari zal ze opnieuw geröntgend worden op haar rug, heupen en ellebogen. Ik wil er 100% van op aan kunnen dat zij geen gebrek heeft aan haar gewrichten. (Want dat zou wel eens erfelijk kunnen zijn). Als dat in orde is, en ze snel hersteld is van deze blessure dan is het wachten op haar volgende loopsheid. Dat verwacht ik dan begin april. In dat geval wordt een dekking van Zora nog een half jaar uitgesteld.

 

Oudejaars wandeling zondag 27 december

Op zondag 27 december is het weer tijd voor een gezellige wandeling in de Soesterduinen. Dit is een groot losloopgebied waar heerlijk gewandeld en gespeeld kan worden. Na een uurtje wandelen, is er nog de mogelijkheid voor een kop koffie of warme chocolademelk met slagroom! Wil je graag eens mee wandelen? Kennis maken? Aansluiten met je eigen witte herder? Dat kan!

We verzamelen in de middag om 14.30 uur op de grote parkeerplaats, Foekenlaan 25 te Soest. 

Kijk voor meer informatie nog even op de wandel-kalender pagina op deze site.

 

Selectieprocedure afgerond      - 05-12-2020 -

De afgelopen maand heb ik alle mensen die op de interesselijst stonden geïnformeerd en een vragenlijst toe gestuurd. Daardoor heb ik een definitieve wachtlijst kunnen samen stellen zodat er meer duidelijkheid is ontstaan voor iedereen die opzoek is naar een pup.

Had u zichzelf wel aangemeld, maar heeft u de vragenlijst niet ontvangen? Dan kan het zijn dat deze in de spam/ongewenste mail is beland. Ik heb alle mensen nog een laatste mail gestuurd met de vraag of zij nog belang hebben in informatie / een pup uit mijn kennel. Hoor ik daar niets meer op? Dan worden deze gegevens weer verwijderd.

Aanmelden voor het aanstaande nest van Yora heeft dus geen zin meer. Aanmelden voor een witte herder pup in de toekomst? Dat kan altijd. Stuur mij een mailtje en ik geef ik graag meer informatie over de planning.

 

Wandeling 25 oktober zeer geslaagd

De wandeling van zondag 25 oktober was iets aangepast ivm de corona maatregelen, maar des ondanks was er een leuke wandeling en hebben de honden zich heerlijk met elkaar vermaakt! Iedereen bedankt voor zijn/haar aanwezigheid!

De eerst volgende wandeling is zaterdag 21 november!

Alle 3 weer getitterd

Op 24 oktober zijn Diva, Zora en Yora weer getitterd. Dat houdt in dat hun bloed is getest op antistoffen tegen Parvo, Hepatitis en Distemper (hondenziekte). Deze test wees uit dat alle 3 de honden nog voldoende antistoffen bezitten en vaccineren nu overbodig zou zijn. De dierenarts heeft ze weer voor 3 jaar beschermd verklaard.

Wandeling zondag 25 oktober

Binnenkort staat er weer een kennelwandeling gepland. Iedereen die graag mee wandelt is welkom om aan te sluiten. Houdt je wel aan de regels die staan omschreven op de pagina "wandel kalender".

We verzamelen om 10 uur weer in de Soesterduinen op de grote parkeerplaats. Foekenlaan 25 te Soest. Laten jullie het me even weten als je mee komt wandelen? Dan weet ik of we nog op mensen moeten wachten.

Tot zondag!

 

Nera (Yindi) dochter van Diva x Lad (pupje zilver)  op de clubmatch 6 september. Ze heeft een prachtig keurrapport mee gekregen en deed het super goed. Wat een relaxte hond! Ik bedank haar baasjes voor hun deelname.

4 september 2020

Heeft u zich aangemeld voor de "interesselijst"? Dan heeft u als het goed is vandaag (4-9) een nieuwsupdate per mail ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, controleer dan even uw spambox/ongewenste mail.

Let op!

Wandel-meeting 6 september vervalt ivm de clubmatch

Voor iedereen die gek is op de witte herder, wees welkom. Ik ben sowieso aanwezig en hopelijk komen er nog een aantal van mijn pups op de show. Dus ook een leuke dag om eens kennis te maken met het ras, met mij en alle andere honden.

Nova op haar eerste show/keuring

Nova, dochter van Diva (28-11-2019) woonachtig in Noorwegen, heeft onlangs haar eerste show gelopen.

Dit deed ze super en kreeg dan ook een mooi keurrapportje mee!

"8 months something big and powerful bitch. powerful head moderate length. somewhat round eyes. good expression. Nice neck length. good utv body for its age. moderately angled front. well angled hindquarters. fine tail length. falls a little at the crossroads. move with sufficient stride length. will be more stable front and rear. fur with nice color and sufficient length."

 

Yora Update

27-07-2020

Yora, inmiddels voor de derde x loops geworden. Precies volgens mijn verwachting. Ze ontwikkeld zich nog altijd fantastisch. Ze heeft een sterke bouw, mooi gangwerk en een lief, speels karakter. Helaas heeft ze onlangs last gehad van een besmettelijke parasiet. Hierdoor was ze even uit haar vrolijke doen, ze at slecht en had last van haar ontlasting. Inmiddels is ze daarvoor behandeld en het lijkt weer de goede kant op te gaan. Het vervelende is dat je hier niet preventief voor kunt behandelen. Voorkom zwemmen in vieze sloten. Maar ook contact met ontlasting van andere dieren kan ook leiden tot een parasiet of wormenbesmetting. Yora weegt momenteel 23 kilo en is daarmee nog altijd een "lichtgewicht" onder de herders. Hoewel ik na de laatste meeting de indruk kreeg dat "iets minder" eigenlijk toch wel gewenst is. Dekreu Lad geeft immers hele grote pups door, dus de combinatie van die twee leidt hopelijk tot een mooi gemiddeld herder formaatje.

De lijst van geïnteresseerden voor een pup wordt alsmaar langer. Ik houd er rekening mee dat er altijd wel weer een aantal mensen zal afvallen dus schroom niet om je alsnog aan te melden. Mensen die zich vroeg melden en contact houden via mail of facebook hebben toch een streepje voor. 

LET OP!!!
De kennelreüni zondag 26 juli gaat om 10.00 uur van start!

De eerst volgende kennelwandeling staat op zondag 6 september gepland.

Yora is vrij van HD en ED!

Goed nieuws, Vandaag is Yora getest op heupen en ellebogen en alles zag er perfect uit! Dus naast de ECVO (free), DM (N/N) en MDR1 (+/+) is ze nu ook HD-a en ED-vrij verklaard. Super blij mee!

Meeting zaterdag 27 juni gaat gewoon door

Inmiddels hebben meerdere mensen zich afgevraagd of de kennel-meeting eind deze maand door gaat. Zoals het er nu naar uit ziet, moet dat geen probleem zijn. We bevinden ons in de buitenlucht en kunnen voldoende afstand tot elkaar houden. Daarnaast is het virus niet via honden overdraagbaar. De wandeling in de Soesterduinen kan dus gewoon plaats vinden.

Nieuws vanuit Noorwegen

Pupje Nova woont inmiddels al weer 2 maanden in Noorwegen. Haar baasje is ontzettend blij met haar en ze doet het ook gewoon erg goed.

Zo zal ze ook gaan helpen om de schapen te verplaatsen en als ze zich goed ontwikkeld mag zij de bloedlijn van Diva gaan voortzetten wanneer ze oud genoeg is... Nova is hier natuurlijk tot 15 weken gebleven ivm de exportregels. Om die reden heeft zij natuurlijk een plekje in mijn hart. 15 weken samen, veel geknuffeld en mijn best gedaan om haar een goede start mee te geven. Ze is dan ook écht gewoon heel goed 'gelukt' als je het mij vraagt.

Vibecke verteld:

"I am so impressed by Nova and how fine she is with everything. It is like she deals so so well with all the changes, even Nourski that is a bit challenging. I think Nourski will learn a lot the next months, kind of grow up. Nova have really nice and clear language, so nice.
Selma loves to have a mission as babysitter/grandma, it is so nice to see, she just blossoms with the new familymember❤️
Nova is so happy with everyone and a really clever girl I think👌🤩Extremely charming🤩❤️🥰😁💓💘
She really likes the shower and to put her head into it, eat the water. Today we cut some nails, she was just playing with a stick while I was cutting, very sweet and easy going"

Meeting verplaatst..!

In verband met het Corona virus is het verboden om bijeenkomsten te organiseren tot 1 juni. Om die reden wordt de reünie van 11 april verplaatst naar zaterdag 27 juni. De meeting is bedoeld voor baasjes van alle pups die bij mij geboren zijn en vindt plaats in de Soesterduinen. Mensen die graag kennis willen maken met mij, het ras, de honden... sluit rustig aan. Laat het wel even van te voren weten zodat ik weet hoeveel mensen ik kan verwachten.

Wie weet tot dan!?

Nestaankondiging

Afhankelijk van de HD, ED en Rug uitslag, laat ik Yora volgend jaar dekken en verwachten wij een mooi nestje stockhaar pups. Heb je interesse? Lees dan even goed mijn website door.

Yora update

Yora doet het fantastisch en wordt nu langzaam echt een volwassen dame. Ze is nu 2x loops geweest wat zonder problemen is verlopen. Haar volgende loopsheid verwacht ik dan ook ergens eind juli/begin augustus. Als haar heupen en ellebogen dan ook goed beoordeeld zijn door de arts van FGH dan kunnen we uit gaan kijken naar een date met Lad rond januari 2021. Mocht alles mee zitten en er komen pups, dan zullen we deze dus in maart volgend jaar mogen verwachten. 

De pups uit dit nest blijven overigens minimaal tot 9 weken en zullen meerdere keren beoordeeld worden dmv een karaktertest, exterieur en op ras-eigenschappen. Op deze manier hoop ik de beste match te kunnen maken tussen pup en baasjes, maar ook vooral goed de tijd te kunnen nemen om een goede pupkeuze te kunnen maken om deze bloedlijn weer mee voort te zetten. Uiteraard krijgt dit nest de best mogelijke socialisatie mee zoals mensen ook van mij gewend zijn. Met al mijn passie en liefde zoeken we naar de juiste balans tussen 'rust' en het 'opdoen van nieuwe ervaringen', zodat het vooral hele lieve en open hondjes zullen gaan worden.

Bijna alle pups uitgevlogen

Op Nova (pupje Oranje) na, zijn alle pups van Diva inmiddels uitgevlogen. Op 14 maart zal ook zij vertrekken naar haar eigen baasje die woont in Noorwegen. Dat wordt dus nog een lange reis, maar die gaan wij samen maken! Omdat ik een vliegreis niks vind voor een pup, besloten dat ik zelf met de auto en boot naar Scandinavië toe ga. Ik zal daar een paar dagen blijven om ook meteen van een minivakantie te genieten.

NK Canicross

Afgelopen zondag, 17 november ben ik met Lupa samen als 4e geëindigd in de senioren vrouwen klasse op het Nederlandse Kampioenschap Canicrossen!

 

Diva is nu 5,5 week drachtig en doet het heel goed. Haar buik begint nu langzaam te groeien. Ook gedraagt ze zich echt als een zwangere dame. ;) (veel zeuren, knuffelen en sneller geïrriteerd naar de andere dames)

 

Aanstaande zaterdag is de meeting! Ik kom met Lupa, Zora én Yora. Want die verblijft komend weekend weer bij ons. Ik heb er zin in! Tot zaterdag, 14 uur in Soest!

Diva is drachtig!!!!!

Zojuist een echo laten maken in de dierenkliniek en er waren zeker 6 vruchtzakjes te zien. Positief en wat zijn wij super blij met dit nieuws! :D

Happy Dogsurvival (Werkendam)

Meeting Lupa Pups!

Op Zaterdagmiddag 9 november organiseer ik weer een terugkomdag voor alle pups uit het nest van Lupa 2018. Ze zijn dan alweer bijna een jaar oud, dus een mooi moment om elkaar weer eens te zien en ervaringen uit te wisselen.

De meeting zal plaatsvinden in de Soesterduinen. (Foekenlaan 25, Soest) mocht u interesse hebben in een toekomstige pup en wilt u graag alvast kennis komen maken met mij en de honden? U bent welkom om aan te sluiten. U hoort dan meteen ook de ervaringen van andere hondenbaasjes. Laat u het dan even weten of u graag mee wandelt?

Misschien tot dan!?

 

Dog survival wedstrijden.

Op Zaterdag 21 september heb ik weer een dogsurvival wedstrijd gelopen met Lupa. Dit ging boven verwachting. Lupa was in goede vorm en we hebben dan ook een mooie race gelopen. We zijn 3e geworden van de vrouwen in de atleten klasse.

 

Diva loops

16 september 2019

Het is zo ver! Diva is vandaag loops geworden. Over zo'n 2 weken ongeveer zullen we langs de reu gaan en daarna is het afwachten... de pups zullen dan naar verwachting rond 1 december geboren worden. Dat betekend dat zij eind januari/begin februari naar hun nieuwe baasjes kunnen verhuizen. Houdt er rekening mee dat een pup de eerste weken heel veel aandacht vraagt en nog niet alleen kan blijven. ;)

De afgelopen 2 weken zijn de baasjes van Benji (die nu Yuri heet) op vakantie geweest waardoor deze knappe jonge knul weer bij ons mocht logeren. Wat begint hij zich mooi te ontwikkelen!

1 augustus. Diva is vandaag jarig! Dus even een speciaal gedichtje geschreven:

Liefde is onbetaalbaar
Toch heb ik het reeds gekocht
Met twee donker bruine ogen
Was dit precies wat ik zocht

Een natte lebber in de morgen
En duizend haren in het rond
Ook al maak ik mij eens zorgen
Ze is mijn aller liefste hond

Liefde is niet om te kopen
Toch heb ik lang gespaard
Om intens veel te genieten
Van die kwispelende staart

Steeds als je naar mij omkijkt
En je ogen dan zo trouw
Fluistert mijn hart bij elke blik weer
Hoeveel ik van je hou

Lieve diefje ♡

Het weekend van 19 tot 22 juli is Yora weer even 'thuis' bij de roedel geweest. Wat een genot en wat deed ze het geweldig. Ze heeft een fantastisch zachtaardig karakter. Inmiddels ruim 7 maanden en ze ontwikkeld zich echt tot een hele fijne stabiele hond. Haar pleegbaasje Alida is naast de gehoorzaamheidstraining ook begonnen met speurlessen. Dit doet Yora met veel plezier en overtuiging!

15 juli.

Inmiddels zijn we al weer een aantal weken verder en lijken de honden zich al goed thuis te voelen in onze nieuwe woning. Qua gezondheid gaat het met alle dames weer helemaal goed. Zora heeft wat last gehad van haar pootje, (druk en wild spelen) maar ook dat is goed hersteld.

De tuin is echt een mooie en fijne plek geworden voor de honden. Dus ik ben een heel tevreden baasje momenteel en geniet volop van mijn viervoetige vriendinnen.

vergiftiging Lupa

In juni heeft Lupa een Toxoplasmose vergiftiging opgelopen. Daarbij is ze met spoed opgenomen bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na 2 zware nachten en allerlei bloedonderzoeken was daar de uitslag en kon de behandeling starten. Ze heeft een aantal weken zware antibiotica en prednison gehad maar is goed aan het herstellen inmiddels. Of ze er blijvende schade aan over houdt moeten we nog afwachten. Op dit moment lijkt ze goed te herstellen.

Verhuizing

In de maand juni ga ik verhuizen met de honden naar Scherpenzeel (Gelderland)! Gelukkig heb ik daar een mooie en ruime woning gevonden met een heerlijk tuin erbij. Mijn ambities om verder te gaan met af en toe een gezond/verantwoord nestje pups te fokken kan zich daar dus mooi voort zetten!

Wandel meeting 15 juni

Iedereen die het leuk vind om mee te wandelen (en die een sociale hond heeft) is van harte welkom. De wandeling zal door een stukje beschut bos gaan en halverwege laten we de honden lekker spelen op de open zandvlakte van de Soesterduinen. Daarna is er nog de gelegenheid voor een hapje/drankje bij de Brasserie op de parkeerplaats van de Foekenlaan 25 te Soest.
We verzamelen om 10 uur. Wie weet tot dan!?

Titeruitslag

Tijdens de puppy terugkom dag zijn alle pups opnieuw getiterd. Uit die test blijkt dat alle pups, op één na, goed beschermd zijn tegen de ziektes Parvo, Hepatitis en Distemper (hondenziekte). Super goed nieuws dus. De pup met een te lage uitslag heeft een nieuwe vaccinatie gehad en zal over enkele weken weer getiterd worden om te kijken of het vaccin is aangeslagen en de pup voldoende antistoffen heeft aangemaakt.

Puppy terugkomdag

Op zaterdag 20 april staat de puppy terugkomdag gepland. Ik weet dat de baasjes van James helaas niet aanwezig kunnen zijn, maar voor de rest heb ik begrepen dat iedereen deze dag kan komen dus ik reken erop dat we straks weer 9 pups samen hebben.
Om 13.00 uur worden wij verwacht bij de dierenkliniek in Gorinchem voor bloedafname. Op mijn kosten zal er namelijk nog een controle titerbepaling gedaan worden om te zien of alle pups hun eerste levensjaar goed beschermd zijn tegen DHP (Distemper, ook wel hondenziekte genoemd, Hepatitis en Parvo).
Vooraf zou ik graag samen komen voor een puppy playdate waarin ook alle baasjes gezellig kunnen bijkletsen over hun ervaring met hun pup. In dat geval spreken wij om 12.00 uur af op een (nog te bepalen) locatie in de buurt van Gorinchem. Houdt dus even je e-mail in de gaten!

Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn? Laat mij dit dan zo snel mogelijk weten zodat ik de dierenarts ook kan inlichten. Mocht je elders een controle titertest laten uitvoeren, dan zal ik een deel van deze test vergoeden bij aantonen van het resultaat in het paspoortje.

Benji, 5 maanden

Benji zoekt opnieuw een gouden mandje! 11 mei 2019

8 april, Benji had een nieuw baasje gevonden..
Helaas heeft Benji het niet echt getroffen. Opnieuw is hij bij mij terug gekomen en blijkt het gewoon niet te werken op zn nieuwe plekje. Ontzettend balen en heel verdrietig voor hem. Dit gun je een pup niet in zijn eerste levensjaar. Terwijl er niks mis is met hem. Mensen moeten het opvoeden van een hond gewoon niet onderschatten. Benji is groot en soms wat lomp door zijn enthousiasme. Maar hij met de juiste begeleiding is het een super leuke hond. Hij vind sommige (nieuwe) dingen wat spannend. Is dan wat afwachtend, maar laat het eigenlijk ook wel weer prima over zich heen komen. Zijn onzekerheid is wel een punt van aandacht voor zijn nieuwe baas. Hij vertoond momenteel nog geen angstig of reactief gedrag, dus ik hoop dat hij met de juiste begeleiding en het leren omgaan met nieuwe prikkels en situaties dat het gewoon een hele fijne stabiele hond zal worden. 

Nieuwe eigenaar gezocht voor pup Benji - 3 april 2019

Uit ons outcross nestje is nog een geweldig leuke reu beschikbaar voor het perfecte baasje. Inmiddels is hij 15 weken en echt al een flinke kerel aan het worden. Benji woont momenteel in Eindhoven, maar helaas, door onvoorziene familieomstandigheden, kan hij daar niet meer blijven. Hij zit nog niet op de schopstoel, maar hij is nu nog jong dus hoe eerder hij een definitief plekje vind hoe beter.

Gedrag
Benji is een vriendelijke reus. (en dat terwijl hij nog flink moet groeien!) ;) Ga er maar vanuit dat het geen klein hondje blijft en dat hij een echte krachtpatser zal worden. Je zal serieus met hem aan de slag moeten gaan om er een fijne stabiele (gezins)hond van te maken. Benji is absoluut vriendelijk en heel speels. Hij houdt van een trekspelletje en apporteert de bal super netjes. Kan soms nog erg onstuimig zijn, maar dat hoort echt bij deze puppyfase. Blaft niet onnodig en is al aardig zindelijk te noemen. Ook is hij aan de bench gewend en kan hier overdag ook prima 1 tot 2 uurtjes in rusten.

Denk jij dat je deze lieve actieve reus het juiste huisje kunt bieden? Mail of bel mij dan even voor een afspraak.
E-mail: arenda_evers@hotmail.com
Tel: 0636106330

Puppy Informatie middag

>>> BELANGRIJKE MEDEDELING!!

Voor alle toekomstige baasjes zal op zondag 3 februari een Puppy Informatie middag zijn.
Deze infodag zal plaats vinden op:

Boerderij de Stoethoeve
Birkstraat 131
3768 HE Soest

Alle baasjes worden daar om 13:30 verwacht. Er zal koffie, thee en wat fris aanwezig zijn.
Van 14:00 tot 15:30 zal ik een presentatie houden. Er komt straks een pup in huis, waar moet je allemaal aan denken? Hoe ging dat ook al weer? Ben je echt helemaal goed voorbereid? De belangrijkste punten wat betreft zindelijkheidstraining, voeding en gezondheid worden besproken. Ook zal er een stukje gedrag en training besproken worden. En waarom is er gekozen voor titeren?

Daarna is er tijd om uitgebreid onderling te kletsen met andere toekomstige baasjes en uiteraard tijd om met de pups te knuffelen. Naast de Stoethoeve is een weiland waar we (met goed weer) even terecht kunnen om met de pups te spelen.
Mocht er dan nog genoeg tijd over zijn, dan vind ik het leuk om alle pups met hun toekomstige baasje op de foto te zetten.

Ik hoop natuurlijk op een leuke informatieve maar ook vooral gezellig middag vol puppyplezier!

De pups zijn geboren!

Lupa is bevallen van een prachtig nestje!
Vrijdag middag begonnen de voorweeën en om 19:21 is de eerste pup geboren. Meer lees je op de puppagina!

De werpkist staat klaar!

Vanmorgen ben ik alvast bezig geweest om de schuur op te ruimen en alle spullen te verzamelen voor het aanstaande nestje. Meteen het zeil en de wepkist in de woonkamer neer gezet. :) Het is misschien wat vroeg. Maar liever te vroeg dan te laat. Rond 18/20 december is Lupa uitgerekend...

Lupa is gedekt!
Half oktober is Lupa gedekt en op 16 november hebben wij een positieve echo gehad. We kunnen ons dus weer opmaken voor een nestje!
Op onderstaande foto kun je al een mooi beginnend buikje zien! Links voor de dekking.. Rechts is een foto van 26 november (ruim 5 weken drachtig)

 

Lupa weegt normaal rond de 33 kilo. Daar is inmiddels wat bij gekomen. Op de echo zijn ten minste 9 hartjes geteld dus ik verwacht dat ze nog een flinke buik gaat krijgen straks!

26 augustus 2018, Geboorte Merlijn

Toen Diva hoogzwanger was kon ik dat 'ene speciale gevoel' voor heel even met haar delen. Ik was op dat moment ook heel pril in verwachting!
De eerste weken tijdens het nest had ik het best zwaar. De misselijkheid in de ochtend in combinatie met de urine lucht van puppy's was niet bepaald prettig. Maar we hebben het overleefd. Op 26 augustus is onze gezonde dochter Merlijn geboren.

Hond van mijn zus. Wolf

Mag ik jullie voorstellen. Wolf.
Vaste logé aan huis. Het is een Hollandse Herder pup van mijn zus. Door de weeks zal hij regelmatig hier verblijven en ons gezelschap houden. Weer een leuke en gezellige uitdaging. ;)

Dog frisbee

Aangezien het canicrossen en dog-survivallen momenteel op een laag pitje staat heb ik besloten om toch opzoek te gaan naar een andere sport om Lupa bezig te houden. Na een leuke demonstratie op de clubmatch van de ZWHVN was ik erg benieuwd naar dogfrisbee. 
Inmiddels twee lessen gehad, waarvan de eerste een theorie les was en de tweede een kennis making van de hond met de frisbee. Dat is erg goed bevallen! Lupa moet nog even wennen aan de lokatie en was ook vooral bezig met het veld te besnuffelen. Opzich niet erg. Ze had des ondanks ruim voldoende aandacht voor mij en de frisbee, dus dat gaat helemaal goed komen als ze straks door heeft dat de hondenschool betekend dat we weer samen leuke spelletjes gaan doen! Ik ben erg benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en we misschien onze wedstrijdambities in deze sport zouden kunnen vervullen...?? 

Het leven zonder Quita...

We zijn inmiddels in de maand maart beland. Met Diva en Lupa gaat het gelukkig hartstikke goed! Ik heb niet het idee dat Diva heel erg heeft moeten rouwen na het afscheid van Quita. We zijn diezelfde avond nog naar mijn ouders toe gereden en hebben daar geslapen. Een plaats waar Diva het altijd erg naar haar zin heeft en lekker verwend wordt! Een plek die zij niet met haar pup associeert maar waar zij zich toch heel goed voelt. Ik weet zeker dat dit goed voor haar is geweest om op die manier ook even 'los te komen' van haar kind.
Na dat weekend heb ik thuis de ren opgeruimd en de werpkist weer uit elkaar gehaald. Alles weer terug zoals voor de bevalling.
Ik merk wel dat Diva weer wat conditie moet gaan opbouwen, maar dat heeft geen haast. We doen het rustig aan en ik houd haar gewicht voorlopig ook even goed in de gaten. Met haar wond (van de keizersnede) gaat het trouwens heel goed. Het geneest zo netjes dat het litteken al bijna niet meer te zien is!

Wij wensen iedereen alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

De bevalling...

Helaas is de bevalling niet gegaan zoals gehoopt en hebben we 2 dagen voor de uitgerekende datum een spoedkeizersnede moeten doen. Inmiddels kan ik vertellen dat alles goed gaat met Diva en haar kleine wonder.

Afgelopen maandagavond kwam er een nood-oproep in verband met een overleden moederhond en 7 achter gebleven pups...
Meer daarover kun je lezen op de Puppy-pagina.

Lupa is woensdag avond met mijn zusje mee naar huis gegaan. Ik merkte dat ze zich erg verveelde en constant om aandacht vroeg. Maar Diva en de (pleeg) pups gaan nu even voor en vragen al mijn energie en aandacht. Natuurlijk gaat mn zusje haar lekker verwennen en veel uit wandelen. Dus die krijgt gewoon haar portie aandacht. Zaterdag komt Lupa weer terug.

 

19-12-2017
Nog 1 week te gaan... Het wordt met de dag spannender. Maar de buik van Diva is nog altijd in een strakke vorm. Dat voorspelt in elk geval geen groot nest. Ik overweeg daarom om deze combinatie (Diva x Ehran) over anderhalf jaar nogmaals te doen. 
Helaas zal ik dus maar 2 of 3 gezinnen blij kunnen maken (mits alles goed gaat).
Aanstaande donderdag 21 december hebben  we een afspraak voor een röntgenfoto gepland. Hopelijk zien we dan het aantal pups en kunnen we een plan van aanpak maken. Met Diva zelf gaat alles goed. Ze is nog altijd vrolijk, rent en springt er op los... mensen zien nog altijd niet aan haar dat ze 'hoog zwanger' is...

Dag 51

Afgelopen dagen hebben ook wij volop van de sneeuw genoten! Inmiddels zitten we op dag 51 dus in theorie nog zo'n 12 dagen te gaan.. Volgende week wil ik een röntgenfoto laten maken zodat we precies weten hoeveel pups wij kunnen verwachten.
Diva zit goed in haar vel, is erg hongerig en groeit op zich heel netjes.

We zitten al weer op dag 41... Nog 2,5 weken en dan kunnen we op de röntgenfoto hopelijk precies zien hoeveel witte wondertjes er in haar buik gegroeid zijn.. Ze heeft wel een 'harder buikje', maar echt dik is ze nog niet.

Diva, inmiddels 5 weken drachtig..

We zijn over de helft! Nog 4 weken te gaan.. 

Ze maakt het heel goed. Ze is vrolijk, en eet goed. Heel erg goed. Haha. Ze is knuffelig en lijkt wel wat meer te willen slapen. Er gebeurt natuurlijk veel in haar lichaam. Maar we stoppen er dan ook een hoop liefde in.

We maken trouwens geen enorm lange wandelingen en gaan nu ook verder niet op onderneming. (Ik wil haar stress gehalte zo laag mogelijk houden.) Dus we houden het bewust bij de bekende rondjes. Om haar te vermaken laat ik haar tijdens het wandelen wat voorwerpen terug zoeken die ik in het bos verstop. Ze heeft haar aandacht er goed bij, toont heel relaxt en vrolijk en heeft verder geen lichamelijke klachten. 
Haar tepels beginnen inmiddels wel duidelijk te veranderen.. leuk om te zien. Ik ben zo benieuwd waar ze ons straks met de Kerst mee gaat verrassen ♡

Diva mag mama worden!!

JOEPIE!!!

We mogen ons gaan voorbereiden! De dierenarts zag al vrij snel het eerste vruchtzakje. Diva is zwanger! Helaas na lang zoeken kon ze maar 2 a 3 vruchtzakjes vinden. Natuurlijk is een echo absoluut geen garantie betreft het aantal, maar dát ze zwanger is, was duidelijk! 
Op dag 58/59 zullen wij voor de zekerheid een röntgenfoto laten maken. Een klein nest kan namelijk voor (te) grote pups zorgen waardoor een keizersnede noodzakelijk is. 
Maar voor nu gaan we dus door met de voorbereidingen. :D

 

Lupa, beste teef jeugdklasse, Clubmatch ZWHVN

Lupa is tijdens de Clubmatch van de ZWHVN (12-11-17) Beste teef van de jeugd klasse geworden. Ze deed het super goed. Jammer dat het wachten zo ontzettend lang duurde. Ik merkte duidelijk aan haar dat de vermoeidheid erin zat. Haar oren gaan dan wat hangen en ze staat dan niet zo mooi statig rechtop. Maar des ondanks heeft ze zich van een hele goede kant laten zien en wist weer een mooie 'Uitmuntend' te behalen.

Keurrapport:
17 months, good measure and proportions, nice type,enough stretched female head,a bit round,dark brown eye,good shaped a bit wide worn ears, complete scissor bit,under jaw could be a bit more firm,good neck and back,a bit slaned pelvis,not enough front and may become heavier,back stronger angulation then front,turned feet a bit too much bit are nicely closed,and dark nails.good fur and tail.effortless, regular gaith.friendly behaviour. 1 Ex

Diva-Update - 10 november 2017

We zitten momenteel op dag 16/17 van de dracht.
Valt er dan al wat te zeggen over een eventuele dracht of niet?
Bij sommige teefjes beginnen de tepels wat roder te kleuren en kun je dingen uit het gedrag opmerken. Als ik heel eerlijk ben durf ik uit haar gedrag niet veel te concluderen. Ze is aanhankelijker dan anders, maar dat is ze ook als ze 'schijnzwanger' is. Haar tepels lijken echter al wel iets roder te zijn dan anders. 
In overleg met de dierenarts hebben we besloten om dinsdag 21 november, om 18:00 uur de echo te laten maken. Nog anderhalve week geduld hebben. Maar wat duurt het wachten nog lang dan zeg... Heel erg spannend dus!

Witjes Doe-Dag van de ZWHVN

Op zondag 12 november organiseert de ZWHVN een clubdag voor alle liefhebbers van de Zwitserse Witte Herdershond. Op deze dag zullen er verschillende shows en activiteiten georganiseerd worden. Erg leuk om op zo'n dag eens kennis te maken met het ras en verschillende fokkers en eigenaren. De fokker van Diva en Lupa is daar ook aanwezig en uiteraard zullen wij hier ook bij zijn.
Dit evenement vind plaats in Leusden.

U hoeft zich voor de Doe-dag NIET op te geven, u kunt gewoon komen en aan alle activiteiten gratis deelnemen.

De evenementen vinden plaats op de locatie:

  • Landelijke Ruitervereniging ‘Nimmerdor’ aan de Kerkweg 3, 3832 RH Leusden

 

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends vangen de activiteiten Doe-dag en de keuringen Clubmatch aan, de dag zal rond 16.00u worden afgesloten.

 


Huidige stand van zaken..

Diva is inmiddels gedekt door de prachtige Ehran. We zijn nu een paar dagen verder en mevrouw laat zich niet langer bespringen door haar zus of andere (geholpen) honden. Haar piek is duidelijk voorbij terwijl de bij eerdere loopsheid rustig tot dag 21 bleef 'klaar staan' met haar staart opzij. Dit zou erop kunnen wijzen dat de dekking gelukt is. Haar zusje daarentegen staat nog steeds af en toe klaar met haar staart opzij. Haar piek lijkt nog even aan te houden..

Diva eet goed en verder is ze lekker aanhankelijk zoals ze dat altijd wel is tijdens loopsheid/schijndracht.. Dus daaruit kan ik weinig opmaken. Het is vooral duimen dat het gelukt is. Maar mijn gevoel zegt van wel...

Eerder loops dan verwacht...

Nestplanning..

Diva (en Lupa) zijn beide eerder loops geworden dan verwacht. Ik ging uit van begin november, maar op donderdag 12 oktober is de loopsheid dan toch gestart. Dat betekend dat we volgende week progesteron kunnen gaan prikken om de juiste dekdatum vast te kunnen stellen. Mocht ze dan rond 24 oktober gedekt worden, dan zullen de pups dus rond de Kerst uitgerekend zijn. Erg spannend dus!

 

 

De dekkingen hebben inmiddels plaats gevonden en het is nu een kwestie van afwachten op de echo. Over 4 weken hoop ik dus goed nieuws te kunnen hebben.

Wil je ondertussen op de hoogte blijven en kijk je graag foto's?

Like dan onze Facebook pagina Diva & Lupa "De vrolijke witte herder"

Hondenshow Zwolle

Zaterdag 7 (en zondag 8) oktober is er een grote hondenshow in de IJsselhallen van Zwolle. Daar zal ook de toekomstige vader van ons aanstaande nestje verschijnen. Een mooi moment om een kijkje te nemen en hem te kunnen bewonderen. Ik zal daar ook met Diva en Lupa aanwezig zijn. Uiteraard zullen er na die show foto's van het toekomstige koppel op de website verschijnen!

Meer informatie vind u op de website: http://www.ijsselshow.nl/

Dogsurvival Delft

Zondag 24 september doen Nikki en ik samen mee aan een dogsurvival in Delft. Een ontzettend leuk evenement dat een bezoekje waard is! Nikki zal met Diva deelnemen en zelf start ik met Lupa. Dit keer is het geen competitie maar doen we het puur voor de fun!

Broertje Koda

Afgelopen weekend, zaterdag 9 september, heb ik samen met de baasjes van Koda gelopen. Koda was pupje bordeaux uit het laatste nestje van Aylen en dus een volle broer van Lupa. We hebben heerlijk gewandeld. Wat zijn het toch allemaal mooie honden geworden, stuk voor stuk <3

Lupás wedstrijd debuut!

Op 2 september heb ik samen met Lupa deel genomen aan een Dogsurvival wedstrijd in Barendrecht. Dit was onze eerste wedstrijd samen en wat heeft ze het geweldig gedaan! Sommige obstakels/hindernissen vond Lupa wat spannend, maar uiteindelijk hebben we álle hindernissen weten te trotseren en hebben we een onwijs snel parcour gelopen met als resultaat een derde plaats in de dames klasse. Súper trots op mijn grote kleine meid!

Logeer partijtje!

Vanaf zaterdag 22 juli tot en met zaterdag 12 augustus verblijft Niva bij ons. Niva is een nestgenootje van Lupa en dus ook een half zusje van Diva. Prachtig langhaar teefje en super knuffelig. Helaas vind ze veel dingen wel erg spannend heb ik gemerkt, maar met rust en vertrouwen begint ze nu steeds een beetje meer zelfverzekerd te worden. Ze gaat in elk geval prima in ons huishouden op en lijkt zich ook goed te vermaken met haar zusjes samen. Het ziet er ook prachtig uit zo'n roedeltje bij elkaar! 

Wedstrijd

Op zaterdag 8 juli heb ik met Diva mee gedaan aan dogsurvival Zeewolde. We namen deel in de atleten klasse. Echter waren we onvoldoende voorbereid qua training door drukte en te warm weer voor trainingen. Maar desondanks probeerde we er gewoon een gezellige dag van te maken. Echter werden we zo blij en energiek van het mooie uitdagende parcours dat we toch onszelf van een héle sterke kant hebben laten zien. We eindigde zelfs van de ruim 90 deelnames op de derde plaats! Super trots op deze prestatie! Diva heeft zich echt weer van haar beste kant laten zien.

Aankeuring fokgeschiktheid RZWH
Op 9 juli 2017 is Diva, Love me Loïs for the Joy of Life, goed gekeurd voor fokdoeleinden door de rasvereniging RZWH.

Sportprestaties Diva

In 2016 hebben Diva en ik aan elke wedstrijd op de kalender van Canicross Nederland deelgenomen. Bij elke wedstrijd kun je punten behalen en aan het eind van het seizoen zijn wij door onze hoge puntenaantal op de tweede plaats geëindigd van de competitie. Een prestatie om trots op te zijn!

Naast de canicross wedstrijden doen we ook graag mij aan dog survivals. Dat is een soort obstakel-run maar dan leg je het parcour van ongeveer 5 km vol hindernissen samen met je hond af. Vooraf geldt vaak een medische keuring. Je hond moet oud genoeg zijn en uiteraard geen gezondheidsklachten hebben.
Helaas laat Diva steeds vaker blijken dat ze de drukte tijdens de wedstrijden erg onprettig vind. Voor mij een reden om enkel mee te doen aan kleine wedstrijden en uit de competitie te stappen. Lupa zal haar daarom opvolgen zodra zij oud genoeg is.

 

Hulphond Diva

Naast een goede opvoeding is het goed om een herder aan het werk te zetten. Dat doen ze immers graag! In onderstaand video een compilatie van Diva en haar behulpzaamheid. 

https://youtu.be/iTKocfGL6H4

Vers vlees

Mijn honden én katten krijgen hier hoofdzakelijk vers vlees voeding. Ik ben er groot voorstander van om je te verdiepen in de voeding die jij je huisdier geeft. Voeding is erg belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid tijdens het opgroeien. Maar ook voor de weerbaarheid van de hond. Hoe minder moeite het lichaam moet doen om onnodige afvalstoffen af te breken, hoe beter de darmen kunnen functioneren en herstellen. Wilt u meer informatie over vers vlees of een goede brok? Stuur mij dan gerust een mailtje.

Voedsel allergiën


Binnen het ras komen helaas steeds vaker voedsel allergieën naar boven. Waar dit precies aan ligt en of dit genetisch bepaald is, is nog niet helemaal duidelijk. De allergie is meestal graan-gerelateerd en in veel gevallen op te lossen door over te stappen op vers vlees. Ook wel Barf of KVV genoemd. Gelukkig heeft Diva nergens last van en kan zij alles eten. Haar halfzusje Lupa reageert helaas wat gevoelig op het eten van Smuldier of andere goedkope varianten vers of gestoomd vlees. Eerst dacht ik aan een kip-allergie, maar omdat ze op puur biologische kip geen reactie geeft, vermoed ik dat het de pre-mix is die wordt toegevoegd aan oa Smuldier om de voeding 'compleet' te maken. Lupa krijgt om die reden 's ochtends geperste brok, en 's avonds vers vlees van kwaliteitsmerken. (Barf of Carnivoer)

Gezondheids uitslagen

Diva heeft alle verplichte gezondheidstesten gehad en is prima in orde. Goede heupen, rug en ellebogen. Vrij van DM N/N en MDR1.
Alle documenten zijn in te zien wanneer u op bezoek komt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb