27 december

Puppy Pagina

Er waren inderdaad maar 2 pups op de foto te zien.

Ik vreesde dus al voor een noodgedwongen ingreep en helaas.... dat waar ik bang voor was is werkelijkheid geworden...

23-12-2017
Diva is gisteren met spoed geopereerd. Een van de placenta's was al te vroeg gescheurd. Een van de twee pups lag voor de uitgang maar omdat de pup al overleden was en dus niet meer bewoog, wilde de weeën maar niet op gang komen. Daardoor moesten we helaas drastisch ingrijpen...
Het was een hel kan ik je vertellen.

Gelukkig waren we nog op tijd en heeft het tweede pupje het wel gehaald. Het is een teefje en is prima van formaat. Diva was nog duf na de operatie, maar eenmaal bij thuis komst begon ze zichzelf te wassen waarna ik haar pup dichtbij haar legde. Ze rook eraan en opeens ging de knop om. Ze begon het pupje driftig te poetsen en al snel vond de kleine een tepel bij mama.

De eerste nacht was natuurlijk ook zwaar. Elke 2 uur ben ik gaan kijken, heb ik mama even wat eten en drinken aangeboden. Steeds kleine porties om beetje bij beetje aan te sterken.

Maar de eerste nacht hebben we overleefd en haar dochter doet het super goed. Je verheugd je er zo op, jarenlange voorbereiding, gezonde teef, en een super fijne en bewezen dekreu uitgezocht... en dan heb je gewoon even dikke pech. Moedernatuur kan zo hard zijn. Hoewel dit alles behalve perfect is gegaan, proberen we nu wel vol op te genieten van ons kleine wondertje.

Ik stel aan jullie voor:

"Quita for the Joy of Life"

48 uur later..

Inmiddels is de kleine Quita goed aangekomen. Ook mama Diva maakt het gelukkig heel goed. Ze eet en drinkt en mag meerdere keren per dag even de tuin in voor haar behoefte. 
Ze is erg zorgzaam en voorzichtig met haar kleine wondertje. 

Quita betekend trouwens in het Italiaans 'Klein meisje'

Hoe onze Kerst opeens veranderden...

Mijn eerste Kerstdag verliep vrij rustig. Kleine Quita drinkt goed en mama Diva lijkt zich ook weer helemaal goed te voelen. Ze is alert, eet en drinkt goed, geen verhoging gehad.. eindelijk rust en het vertrouwen dat het wel goed zou komen.

Elke paar keer voel en bekijk ik Diva haar buik en tepels. Met maar 1 pup zal de melkgift snel gaan afnemen, dus om de boel goed op gang te houden besloot ik alle tepels een keer te melken. Zo had ik er meteen goed toezicht op. Ik ving wat melk op omdat het veel te zonde is dit weg te gooien en ik stopte het opgevangen melk (wat nu nog super rijk is aan voeding) in de vriezer.. wie weet komt het nog van pas..

OPROEP

Het is half 11 's avonds. Ik heb hier de boel afgesloten en ben op de bank gekropen onder mijn deken. Ik besluit nog even op Facebook te kijken en opeens krijg ik een dringend bericht ivm een overleden moederhond en 7 pups..

Ze waren al begonnen met flesvoeding, maar dan realiseer je je hoe belangrijk een moederhond is.

Ik bekijk Diva en kleine Quita nog eens, ik stel haar vragen over de pups om de risico's in te kunnen schatten.

Kom maar hier heen, we proberen het gewoon.
En zo geschiedde..

Eerst voorzichtig in een handdoek gewikkeld waarmee ik Diva die middag nog had droog gewreven. Zodat de pups haar geur zouden krijgen. Één voor een laat ik Diva de kleintjes besnuffelen...
Er was nog wat spanning. Er stonden immers ook vreemde mensen in de woonkamer.
De eigenaren besloten maar om te vertrekken en ik zou ze bellen als het niet zou lukken.

De rust kwam terug en Diva begon de kleintjes te likken en al snel kon ik de pups bij haar aanleggen en namen haar moedergevoelens het over.

Ik ben er de hele nacht bij gebleven.. en heb Diva 2 keer even naar buiten gelaten voor een plas en heb haar wat extra voeding gegeven.

Zodra ze naar binnen loopt wil ze direct weer naar de pups terug en begint ze dan weer te wassen.

En kleine Quita? Volgens mij vind zij het heerlijk al die broertjes en zusjes om haar heen. Dat ze wat kleiner is lijkt haar tot dus ver niet te hinderen, ze duwde zojuist een andere pup aan de kant om haar favoriete tepel te claimen.

Uiteraard houd ik de boel goed in de gaten. Ook heb ik zojuist overleg gehad met het andere baasje om het e.e.a goed af te spreken.
We hebben beide de beste bedoelingen en het belang van Diva en de pups staat nu voorop. Ik vind het vreselijk voor haar wat ze heeft mee gemaakt en ik leef zo erg met haar mee. Zo plotseling je hond verliezen.. vreselijk! Maar uiteraard houd ik haar op de hoogte en nu duimen dat alles goed mag blijven gaan.

En Diva? Dmn wat een fantastische hond is dat toch. Ik was al trots op haar, maar deze hond hè... is echt goud waard. *Mijn allesje*

Wat een Kerst...

We zijn al weer 2 nachten verder en het gaat gelukkig heel goed.
Diva moest natuurlijk wel even omschakelen dus ik heb haar heel bewust af en toe even bij het nest weg gehaald Sowieso om te plassen en wat te eten, maar ook omdat ik niet wil dat haar stress niveau te hoog op loopt. 

De pleegpups doen het gelukkig ook heel goed en zijn ontzettend lief en makkelijk. Laten zich goed wassen en liggen heel tevree bij hun pleegmoeder. Ook Quita doet het fantastisch. Ze is een geweldig leuk en aanwezig puppenkind. Als ik er al ééntje bovenuit hoor piepen dan is zij het wel. Ze klimt en klautert met gemak over haar nieuwe broertjes en zusjes heen en laat zich echt niet ondersneeuwen.

Een rustige jaarwisseling

De jaarwisseling is rustig verlopen hier in huis. Gelukkig woon ik in een straat net buiten het centrum waar vrijwel alle bewoners 50+ zijn. Weinig vuurwerk dus echt rondom het huis gehad. Vanuit het raam hadden we wel een mooi uitzicht op het siervuurwerk verderop. Mijn dames hebben vanaf 5 voor 12 lekker wat hondensnacks gehad zodat ze afleiding hadden tijdens de ergste drukte. En de pups? Die hebben er nauwelijks wat van mee gekregen en hebben heerlijk door geslapen. ;)

Quita weegt inmiddels > 1 kilo dus groeit lekker door! Ze wordt steeds beweeglijker en lijkt ook af en toe een beetje te stoeien met haar pleegbroer- en zusjes.

5 januari

Sinds enkele dagen beginnen de oogjes van Quita zich langzaam te openen. Maar toch zal ze de eerste dagen nog niet veel kunnen zien. Dat ontwikkeld zich pas later deze week. Nu ze 2 weken oud is zal ook haar gehoor zich langzaam gaan ontwikkelen. Er komen dus een hoop prikkels op haar af. En dat betekend ook, extra veel slapen..

Ook de pleegpups doen het onwijs goed. Ze komen allemaal dagelijks goed aan qua gewicht en worden steeds beweeglijker. Ze zijn al weer ruim 3 weken en zijn inmiddels gestart met het eten van een melk/vlees pap. Dat gaat erg goed! Daarnaast beginnen ze nu ook echt met elkaar te spelen en contact met mensen te zoeken. Erg leuk om mee te maken!

Een verschrikkelijke en bizarre wending...

Diva is erg onrustig sinds de pleegpups van haar afgenomen zijn.
Er is woensdagavond 10 januari, een conflict ontstaan over de onkosten welke de fokker van de pleegpups (Vanaf nu Mvr D.) aan mij zou vergoeden.
Ik heb nooit de intentie gehad om geld te verdienen over de rug van mijn dieren, mijn geld verdwijnt juist in alle zorg die ik hen bied. Toch wilde ik graag geld zien voor alle gemaakte kosten die ik tot nu toe heb gemaakt voor deze puppy's.. (wat ook gewoon zo afgesproken was.)
Mevr D zou woensdagavond langs komen om mij deze kosten te betalen en vroeg aan mij of ik hiervan een lijstje wilde maken. Dus dat deed ik en stuurde ik.

's Avonds stond zij aan de deur maar was niet alleen gekomen. Ik ben goed van vertrouwen dus heb ze binnen gelaten. Ik bood ze wat te drinken aan en was nog even snel netjes mijn handen voor ik hen de hand schudde. Fokker X, een forse dame, gaf aan de eigenaar van de dekreu van dit nest te zijn. 
Er was geen positief woord of dankbaarheid uit gesproken. Wat misschien wel aardig was geweest voor alle moeite en liefde die ik erin heb gestopt. Vanaf het moment dat ze een pup wilde vast houden kreeg ik enkel kritiek te horen. Dat een ruzie over geld natuurlijk niet goed was voor de pups. (volgens mij hebben pups geen verstand van geld maar goed). Ze begon allerlei punten te zoeken om mij te vertellen waarom de pups hier niet goed zouden zitten. Wat ik allemaal wel niet fout deed en dat ik nooit aan fokken had moeten beginnen.
Misschien kunnen sommige mensen zich een kleine voorstelling maken van hoe ik mij voelde.
Een vreemde dame die zich voor doet als ervaren hondenfokker en in mijn huis, zonder mij ook maar te kennen, dit soort vreemde uitspraken doet.
Zij concludeerde dat de pups beter afwaren als zij ze zouden mee nemen. 
Ik zei dat ik het daar absoluut niet mee eens was, maar de dames hielden voet bij stuk.
Waarop ik zei, dan ga ik de politie bellen want jullie kunnen niet zo maar de pups van hun (pleeg)moeder scheiden.
Vervolgens ben ik voor de ren gaan staan om te voorkomen dat ze de pups zouden ontvoeren. Maar ze schroomde niet om geweld tegen mij te gebruiken. 
Ik heb geschreeuwd dat ze gewoon op de politie moesten wachten, maar ze wilde zich zo snel mogelijk uit de voeten maken en hebben met zn tweeën geweld gebruikt om mij bij de deur weg te slaan.

Omdat er veel geweld en vernieling is aangedaan, is dit een zaak voor de politie en wil ik iedereen vragen om hier geen oordeel over te vellen.

Ik ben inmiddels bij een arts geweest, maar zal nog wel een poosje moeten herstellen. Los dat dit voor mij, maar ook de dieren, behoorlijk traumatisch is geweest.

Ik ga mijn best doen jullie op de hoogte te houden van mijn eigen honden maar ik heb het erg erg zwaar mee.

De draad weer oppakken...

Het is moeilijk, maar nu we aangifte hebben gedaan is het een zaak voor de politie en is het belangrijk om weer voor onszelf te gaan zorgen.

Gelukkig gaat het met Quita heel goed. Ze heeft een overschot aan melk momenteel en is lekker tonnetje rond. Mama Diva is helaas nog wel wat onrustig maar ze komt er vast wel weer bovenop. Quita is vandaag 3 weken oud en wordt al steeds beweeglijker. Ook lijkt ze echt al contact te zoeken.

4 weken

Quita is inmiddels 4 weken oud en is nu langzaam aan het wennen aan vers vlees. Nu nog een papje gemengd met geitenmelk. Dat zal afgebouwd worden tot ze zelfstandig haar fijngemalen kvv maaltje kan eten. Ook is haar baasje Ans dit weekend weer op bezoek geweest.

Quita wordt steeds actiever en begint af en toe al sprintjes door de ren te trekken. Wat haar nog niet heel erg goed af gaat dus het ziet er natuurlijk ontzettend schattig uit om die sprongen van haar te aanschouwen. Via onderstande link kun je een filmpje van haar met haar grote zus Lupa bekijken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=08sFTbFgSoY&t=126s

 

Quita 5 weken

Het drinken bij mama wordt steeds minder en de afgelopen week heeft Quita steeds 3 a 4 keer per dag vleespap met geitenmelk aangeboden gekregen en dat eet ze al steeds beter/gulziger. Haar ontlasting is het netjes en we oefenen ook met zindelijkheidstraining door haar steeds even op de 'bak' neer te zetten.
Deze week gaan we beginnen met kvv en zullen we elke dag even de tuin in gaan om aan het 'buiten zijn' te wennen. Ze vind het fantastisch en het is volop genieten in deze fase.

Knuffelen met baasje

Quita 6 weken

De kleine meid is alweer 6 weken vandaag en is wederom netjes ontwormd. Ze eet en drinkt goed en hoeft zelden nog bij mama te 'tanken'. Ze is inmiddels twee keer mee geweest in de auto voor een wandeling buitenshuis. Ze zit dan lekker bij mij in de draagzak om alles rustig te kunnen bekijken. Het echte wandelen komt later pas. Maar op deze manier doet ze wel een hoop 'indrukken' op en leert ze wat bij het normale leven hoort.

Ook even rustig wachten op een terrasje naast mama. Rustig onder de stoel liggen.

Als dat geen goede hulphond wordt weet ik het niet hoor.. ;)

Maandag 5 februari

Ons eerste afspraak bij de dierenarts. Door middel van een titerbepaling (bloed afname) kan er gekeken worden naar de antistoffen in het bloed voor de ziekte Parvo, Hepatites en Distemper/Hondenziekte. Dit zijn de ziektes waar je de hond voor zult moeten inenten. Maar wanneer er nog genoeg antistoffen aanwezig zijn, zal een inenting niet veel effect hebben. Het lichaam bestrijd de entstof direct en het nadeel hiervan is dat je wél last van de bijwerkingen kunt hebben, maar het dus eigenlijk geen toegevoegde waarde zal hebben voor de weerstand van je pup. Door te wachten tot de antistoffen gezakt zijn (want puppy's krijgen door middel van moedermelk de eerste antistoffen binnen) kun je met een titerbepaling precies meten wanneer het meest gunstige moment is voor het inenten. Daardoor weet je zeker dat een enting ook effectief bescherming zal bieden.

Het bloed prikken zelf ging vrij lastig. Haar adertjes zijn erg dun en leken steeds weg te schieten, dus het koste even wat moeite en dat vond Quita wat minder leuk. Toch heeft ze zich keurig gedragen bij de dierenarts en wist ze alle harten weer te stelen <3

Quita alweer 7 weken

Wat vliegt de tijd zeg! Quita is al weer ruim 7 weken oud inmiddels en ze doet het hartstikke goed. We hebben inmiddels enkele uitstapjes gemaakt en ze laat alles heerlijk over zich heen komen. Nieuwsgierig en verwonderd ontdekt ze de wereld om haar heen. Totaal niet snel onder de indruk en past zich zo makkelijk aan. Uit voorzorg probeer ik dit soort uitstapjes wel te beperken en laat ik haar niet te lang achter elkaar lopen. Er komen behoorlijk wat nieuwe indrukken op haar af. Maar des te belangrijker is de rust die ze daarna nodig heeft. Want niet alleen het ópdoen van nieuwe ervaringen is belangrijk voor de socialisatie, ook het verwerkingsproces erna. Wordt het niet te veel? Kan ze daarna wel gewoon weer ontspannen? 
Gelukkig is het een heel slim dametje die al aardig goed kan aangeven als ze moe of afgeleid raakt. 
Ze is ook nog eens super leergierig en pikt ook de oefeningen 'volg' en netjes 'zitten' al keurig op.

Quita 8 weken

Nog een laatste keer voor een check naar de dierenarts geweest en vooral heel veel genoten van onze kleine dondersteen! Nog heel even en dan zal Quita bij Ans gaan wonen!

Het afscheid

Het waren 9 mooie, heftige maar ook zeker fantastische weken! Ik heb mijn best gedaan Quita een zo goed mogelijke start mee te geven, maar nu is het tijd om op haar eigen beentjes te gaan staan.
Ik zou hier een heel verhaal willen schrijven, maar op dit moment zijn de emoties natuurlijk nog erg hoog. Ik weet dat ze een fantastisch baasje gaat krijgen en ze zal hopelijk een lang en mooi leven te gemoed gaan. Ik gun zowel Quita, als haar nieuwe baasje, het áller beste!

Maak een Gratis Website met JouwWeb