Puppy's Zora Paidí Tou Lupa   x   ...

Zora

Zora is de leukste en liefste hond van de wereld. Dat kan elke baas natuurlijk zeggen, maar wie Zora leert kennen, kan onmogelijk níét verliefd op haar worden. Het is een super vriendelijke hond met een vrolijke en optimistische blik op de wereld. Er zit echt geen kwaad in haar donder. Ze wilt met iedereen spelen, maar doet dit altijd op een respectvolle manier. Mensen die haar negeren zal ze ook met rust laten. Zeg je haar goede dag, dan komt ze je graag even begroeten. Nodig je haar uit om te spelen, dan kruipt ze bij je op schoot of rolt zichzelf op haar rug om lekker gekriebeld te worden. Ze is onwijs nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit. Ze is een hond met een hoop zelfvertrouwen en deinst niet snel voor iets terug. Desalniettemin is ze goed onder appèl te houden en kan ze ook prima los van de lijn lopen zonder dat ze er steeds vandoor gaat. Het is echter ook een hond vol humor die mij steeds weer weet te verbazen!

Verwachting pups

Zora is een kruising en heeft veel eigenschappen van de husky geërft. Vooral het zelfstandige en ondernemende karakter. Ze is totaal niet 'slaafs' zoals een herder dat kan zijn. Ze luistert prima, maar commando's opvolgen doet ze alleen als ze er zelf voordeel aan heeft. Iets meer "will to please" vanuit de dekreu zou dus een wenselijke eigenschap zijn. Ze is een echte speurneus en heeft het snel in de gaten als er konijnen of reeën in de buurt zijn. Hoewel dit nog nooit mis is gegaan wil ik daarin geen onnodige risico's nemen dus als ik merk dat ze iets op het spoor is, dan gaat ze aan de lijn. Jagen is helaas een eigenschap dat in veel rassen zit en er dus ook niet echt goed 'uit te fokken' is. Maar een reu met veel jachtinstinct valt sowieso af. Dit is wel iets waar aanstaande baasjes rekening mee moeten houden. 

Maar naast deze eigenschappen is Zora vooral een hele mooie, energieke, grappige en gezonde hond die menig hart weet te veroveren. Ze is geen hond die veel blaft (echt maar zelden en dan alleen met het uitdagen tijdens het spel). Ze is ontzettend verdraagzaam en tolerant naar andere mensen en dieren. Daarnaast is ze onwijs nieuwsgierig en inventief. Dat maakt ook dat ze gemakkelijk ergens kan uitbreken. Een deur of hek, houdt haar echt niet zo maar tegen. Ze heeft snel door hoe ze iets open krijgt. Een deurklink omhoog zetten is niet voldoende. Dat weet ze gewoon open te krijgen. Niet voor niets zijn dan ook al mijn deuren in huis voorzien van een extra slot.

 

Verwachting loopsheid

Zoals het er nu naar uit ziet verwacht ik dat Zora begin september haar volgende loopsheid zal hebben. Dat betekend dat haar pups in november verwacht zullen worden en dan in januari 2022 mogen uitvliegen.

De dekking

Zodra er een dekking heeft plaats gevonden zal ik dat hier vermelden...

De dracht...

Maak een Gratis Website met JouwWeb