Zora Paidí Tou Lupa

Naam: Zora Paidi Tou Lupa

Roepnaam: Zora
Geboren: 15-12-2018
Geslacht: Teef
Gewicht: 25 kilo
Schofthoogte: 58 cm
HD - A  / ED  - Vrij
DM: N/N           
MDR1: N/N

Outcross

Ook Zora is een nakomeling van mijn eerste outcross combinatie Lupa x Djake. Hier dus geboren op 14 december 2018. Zij was 'teefje Donker' en werd als 9e geboren. Vanaf het aller eerste moment mompelde ik al, "owjee... deze zou ik nog best wel eens kunnen houden.." Hoewel de intentie er niet was, bleef ze toch. Zora raak mij steeds weer op nieuw. Ze doet iets met me wat ik niet kan omschrijven.

Karakter

Zora heeft onwijs veel karakter eigenschappen van de wolfhond en de husky. Iets wat ik zelf totaal niet gewend was na alle herders... Maar ze maakt mij elke keer weer aan het lachen en elke dag leert ze mij weer een beetje bij. Ik dacht dat ik een goede hondeneigenaar en trainer was, maar Zora leert mij dat het ook allemaal anders kan. Dat ik nóg beter vooruit moet denken, maar dat dat zelfs nog niet genoeg is. Zora ziet het leven als een groot feest. Totaal onbevreesd loopt ze het avontuur te gemoed. Ze is niet snel onder de indruk en is onwijs creatief in het bedenken van oplossingen. Je kan de deur wel dichtdoen, maar "niet op slot", betekend dat die deur dus open kan.... Dus dat.

 

Zora is een slimme hond en houdt van fysieke aandacht. Dat uit zich vooral door lekker tegen je aan te kruipen. Thuis ligt ze bij mij veel op de bank in de meest ongegeneerde posities, maar als het even kan, kruipt ze het liefst bij me op schoot. Ze is in tegenstelling tot de witte herder absoluut niet terughoudend maar juist heel "out going." Ze kan imposant op mensen of honden overkomen, maar in werkelijkheid is het echt een onwijze lieverd met geen enkele kwaad in de zin. Als een hond duidelijk aangeeft niet van haar gediend te zijn, dan houdt ze respectvol afstand. 
Toch is Zora het type hond dat al menig bange hond heeft geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze is speels en nodigt een andere hond dan ook graag uit tot spel en dat doet ze op een hele vriendelijke en uitnodigende manier.  

Honden hebben dus al snel door dat ze totaal geen kwaaie is.

Ook mensen windt ze met gemak om haar vinger. Ik hoor dan ook dagelijks "Wat een mooie hond zeg! en zo vriendelijk". Mensen die juist bekend zijn met husky's of wolfhonden geven juist vaak aan "Wat luistert ze goed zeg!" en dan moet ik toch wel inzien dat ze gelukkig nog wel veel herderbloed in zich heeft. Dat maakt dat ze goed onder appèl staat en dus altijd prima van de lijn los kan lopen. Ze kent de basiscommando's goed en kan eigenlijk probleemloos overal mee naar toe zonder zich op te winden. Ze is relaxt en past zich makkelijk aan.

 

Zora... Zottie

Maak een Gratis Website met JouwWeb