Gastenboek

Inmiddels zijn er 3 nestjes, 20 pups in totaal, geboren in mijn kennel. Hoe wel ik nooit aan de lopende band zal fokken, is wel mijn intentie er om dit in de toekomst te blijven doen. Elk nest is weer bijzonder en zal van mij 100% inzet en toewijding krijgen. Of dat nu een raszuiver nest is, of een kruising nestje. Al mijn nestjes zullen weloverwogen keuzes zijn waarbij de gezondheid van de dieren het aller belangrijkste is.

Het doet me dan ook deugd als mensen mij laten weten hoe tevreden ze zijn met hun hond. Maar ook met mijn inzet als fokker. Dat geeft mij natuurlijk een heel goed gevoel en dat is ook waar het mij om gaat. Dat mensen écht blij zijn met hun pup en altijd bij mij terecht kunnen komen als zij vragen hebben of ergens tegenaan lopen. 

 

Nieuwe/honden baasjes vertellen:

“Als ik ooit ruimte en tijd krijg voor een hond dan wordt het absoluut een witte herder”, riep ik al ruim 20 jaar. Eindelijk, in het najaar van 2017, toen we na een aantal jaren in het buitenland weer in Nederland gingen wonen was dat moment aangebroken. Ik ben gelijk op onderzoek uit gegaan en heb veel websites gelezen van fokkers van de Zwitserse witte herder en daar sprong voor mij 1 uit en dat was de website van De vrolijke witte herder. Het raakte mij hoe Arenda over haar honden sprak en om eerlijk te zijn was ik eigenlijk al verkocht toen ik de foto van Diva zag, het langharige teefje dat in december haar eerste nestje zou krijgen. Ik heb gelijk gemaild en ik kwam op de wachtlijst. Wat was dat spannend zeg!

Op 23 december is Quita geboren en omdat Arenda haar gevoel volgde kwam Quita als een wonder bij mij terecht, het was liefde op het eerste gezicht. Arenda is iemand die zich met hart en ziel inzet om de pups vanaf het begin goed te socialiseren. 

Ook heeft ze mij als toekomstig baasje heel goed geïnformeerd en geadviseerd. Heerlijk was het dat ik een aantal keren op kraamvisite mocht komen. Quita is inmiddels ruim 2 jaar maar al vanaf het begin dat ze bij ons kwam was duidelijk dat ze een hele goede start heeft gehad. Ze was gelijk heel open en sociaal naar mensen, kinderen en andere honden en ondanks haar gevoeligheid is ze nooit angstig geweest, ook niet voor harde geluiden. Ze is een snelle leerling en later bleek ze ook een talent voor speuren te hebben. 

Arenda nogmaals bedankt dat je Quita zo’n fijne start hebt gegeven.

Liefs, ook namens Quita, 
Ans"

Rosalinda, baasje van James, verteld:


Wij zijn ontzettend blij dat we bij Arenda terecht zijn gekomen voor een hond! Toen we ons aan het inlezen waren lazen we over broodfokkers en wat er allemaal mis kan gaan. Maar hoe kom je dan wel bij een goede fokker? Bij ons was het puur toeval, Arenda had een nestje met een kruising die wij graag wilde. Vanaf het eerste contact voelde het goed! Er waren vaak en veel foto’s van de pups, mooie beschrijvingen van hoe het ging en wij mochten tot drie keer toe langs komen om te kijken bij het nestje. Arenda nam dan alle tijd en de liefde voor haar honden spatte er van af. Een beter plekje voor een hond om geboren te worden is er gewoon niet! Wij hadden een uiterlijke voorkeur voor een hondje. Arenda wist heel goed duidelijk te maken dat de pup die wij op het oog hadden niet bij ons gezin paste. Een hondje wat wij aan het begin helemaal niet hadden opgemerkt bleek perfect voor ons. Arenda had dit al door dus bij het tweede bezoek liet ze ons gerichter kennis maken met James. Er was gelijk een klik, van het hondje uit naar ons en andersom. Hij is nu ruim een jaar in ons gezin en het is echt onze droomhond! Hij heeft duidelijk een liefdevolle en rustige start gehad, de socialisatie is heel goed gegaan bij hem. Het is namelijk een ontzettend rustig, lief, sociaal en aanhankelijk beest. We zijn echt dagelijks dankbaar voor dit mannetje in ons leven! Arenda heeft ons in alle fases super goed begeleid. Veel informatie gegeven (een info middag en veel super handige info op papier) voordat James mee naar huis ging. Ook toen hij bij ons was bleef de betrokkenheid groot. We kunnen haar altijd alles vragen en dat is best fijn voor ons omdat wij niet veel wisten van honden. Toen James twee weken bij ons was en hij nog niet echt gespeeld had met andere honden kwam ze langs om een zusje van James met hem te laten spelen. Hoe betrokken kun je het hebben? Echt ongelofelijk hoeveel energie en liefde Arenda erin heeft gestoken! Daar zijn we echt heel dankbaar voor! We raden het iedereen aan om bij haar een hondje te nemen!

 

Nestje Diva 2019

Margriet, baasje van Koda (Nu Wodan) verteld:

"Beste Arenda,

Wij hebben genoten van de informatiemiddag en natuurlijk van de fantastische pups. Je presentatie was enorm boeiend, de aandacht van ieder in de zaal is hier het bewijs van.

Ik heb best een aantal dingen gehoord, die ik nog niet wist. Terwijl ik al twee honden heb opgevoed. Bovendien ben ik al een tijdje bezig al jouw informatie, die ik via Facebook, YouTube en nu via de presentatie ontvang op te zuigen en raak daardoor, hoop ik, nog beter “ingeprent”. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.

 

Wij prijzen ons ontzettend gelukkig dat we van jou een pup krijgen. De passie waarmee jij dit doet, is werkelijk onvoorstelbaar! Die pup kan alleen maar geweldig worden. Maar ook fantastisch dat we op afstand het hele opgroeiproces kunnen volgen. Ook je organisatie is prima, je bent me steeds een stapje voor als ik een vraag heb. Volgens mij denk je werkelijk overal aan!

Ik moet er steeds aan denken, dat je nog veel meer uit die passie zou kunnen halen. Dat boek schrijven zou daar een voorbeeld voor kunnen zijn, of een hondenschool beginnen. Martin Gaus is er niets bij!

Fijn dat je een Facebookpagina aan hebt gemaakt voor alle eigenaren.

Ga vooral zo door en een fijne zondag nog gewenst!"

 

Baasje van Nera (Nu Yindi)

"Wat een leuke Fokker.

Heel mooi hondekind op mogen halen.

Vanaf dag 1 overal bij betrokken van conceptie tot bevalling en de weken daarna tot dat ze mee naar huis mocht.

En wat een mooi vrolijk goed gesocialiseerd puppie hebben we mee gekregen.

Ik zou zeker in de toekomst overwegen weer een mooi lief puppie bij Arenda weg te halen"

 

Groet Coranne

 

 

 

Mariëlla (baasje van Jula) verteld over de puppy presentatie:

Hoi Arenda,

WoW voor de tweede x,  je bent toch echt een natuurtalent!! Je presentatie was top!  (Veel goede info, enthousiast, leerzaam, boeiend) maar ik weet inmiddels dat je die sowieso al geeft tussendoor en ook vd vorige wandeling 2jr geleden heb ik toentertijd veel opgestoken. Ik heb geen enkel moment gedacht van zijn we al klaar, ik kan er eindeloos naar luisteren hahaha. Eigenlijk heb ik daarom geen tips voor je alleen maar tops hihi. De rest vd fam vonden het ook interessant en leerzaam (als gezin hebben we hier heel veel aan gehad) . Wij gaan je boek kopen hoor 😉 

Annemarie verteld:

"5 jaar geleden heb ik Arenda ontmoet tijdens een wandeling in Soesterduinen. Mijn herplaatser had nog best veel problemen. Maar dankzij de tips die Arenda mij gaf, kon ik heel erg vooruit met mijn hond. Ik volgde Arenda via FaceBook en ik besloot toen Flint overleden was om een pup bij haar te kopen. Ik was verliefd geworden op het ras en de honden van Arenda luisterde echt geweldig waardoor ik mij direct in de Zwitserse witte herder verdiept heb. Toen Arenda vertelde dat ze een nest pups verwachtte heb ik mij direct aangemeld. Uiteindelijk toch niet gedaan omdat ik te ongeduldig was en ik viel als een blok voor een witte herder pup via marktplaats. Impulsief als ik was heb ik die pup dezelfde dag nog opgehaald. Helaas was deze pup onwijs angstig en het zindelijk maken heeft bijna een half jaar geduurd. De pup was totaal niet goed gesocialiseerd en heeft waarschijnlijk wekenlang in zn eigen ontlasting gelegen waardoor hij ook niet meer vies van zichzelf was en dus gewoon alles liet lopen in de bench of in zn mand. Ook de omgang met andere honden was een probleem. Maar ondanks dat ik geen pup bij haar had gekocht heeft Arenda mij steeds weer geholpen met tips en heb ik veel gehad aan haar video filmpjes, waarin ze goed uitlegt hoe ze dingen aanpakt. De afgelopen 2 nesten die Arenda heeft gefokt heb ik dan ook op de voet gevolgd en dat heeft mij doen beseffen dat een goede socialisatie echt onwijs belangrijk is voor een hond. Arenda doet alles met zo veel liefde en passie en dat is echt terug te zien in alles wat ze doet. Inmiddels gaat het heel goed en ben ik heus wel blij met Odin, maar het was een lange weg en ik zal niet meer dezelfde fout maken. Mocht er ooit nog een pup komen, dan hoop ik dat Arenda nog steeds fokt want dan weet ik gewoon zeker dat mijn hond de allerbeste start heeft gehad die je maar kunt wensen!"

 

Pups Lupa 2018

Irma, baasje van Banjer (nu Kuma) verteld:

In 2018 wilden wij graag een pupje toevoegen aan ons gezien. Na lang zoeken kwamen wij het nestje van Arenda tegen. Precies wat we zochten, een mooie kruising met geteste ouder dieren. Na ons eerste bezoek wisten we zeker dat we een pupje uit haar nestje wilden, wat een passie en toewijding voor de dieren heeft zij!
Op ons 2de bezoek waren wij verliefd geworden op pupje blauw (terwijl wij eigenlijk een teefje wilden). Hij kwam steeds bij ons kijken, knuffelen en spelen. Na de gedragstest kregen wij defitief te horen dat pupje blauw, onze hond werd. De gedragstest vonden wij ook erg fijn, omdat de hond ook in ons gezin moest passen. En je niet alleen een hond uitzoekt op de looks.
Net voordat we onze hond gingen ophalen had Arenda nog een info middag georganiseerd. Zo handig om nog tips te krijgen over opvoeding, voeding, titeren en nog veel meer.
Ook na het ophalen van onze pup, konden we altijd op adviezen van Arenda rekenen. En zijn de puppy terugkom dagen die ze organiseert erg leuk!
Kuma is inmiddels uitgegroeid tot een heerlijke, lieve, stabiele, sociale en super knappe gezinshond! Wij kunnen hem niet meer wegdenken. Iedereen is dol op hem.
Arenda bedankt !

 

Monique, baasje van Luna, verteld:

"Ik heb nog nooit iemand ontmoet die met zoveel liefde en aandacht doet wat zij doet. De enige reden dat wij nu een pup hebben is omdat jij t zo fantastisch doet en ze zo'n fantastische start geeft. Ik had op dit moment bij geen enkele andere fokker een pup willen hebben. Voor ons was het echt bij jou uit dit bewuste nest of niet. Dus alle twijfel over 'goed genoeg' mag je volgens mij echt loslaten..
En Luna kun je altijd zien hè? Gewoon ff appen, Soesterduinen zijn dichtbij!"

Gastenboek

Wil jij ook graag jouw ervaring met mij delen? stuur mij dan even een mailtje, dan plaats ik het op deze pagina. :D